Esportsiin keskittynyt pelitalo Score avaa ovensa toukokuussa

Score on Helsingin nuorisoasiainkeskuksen uusi esports-piste. Toimintaa on aiemmin toteutettu Nuorten toimintakeskus Hapessa sijaitsevassa Pelitalossa, mutta nyt ovensa Oulunkylään avaa täysin esportsiin keskittyvä piste. Scoressa toiminta tapahtuu pelisaleissa. Yhteensä näissä on 33 kpl pelitietokoneita. Lisäksi Scoresta löytyy kokoontumiseen ja bootcampeihin tarkoitettu Click-tila, jossa 6 tietokonetta, laaja valikoima konsoleita sekä oma wc ja keittiö. Tila tarjoaa loistava olosuhteet joukkueiden treenaamiseen 24/7. Tilat ovat nuorten ryhmien ja joukkueiden sekä helsinkiläisten yhdistysten käytössä veloituksetta.

Hapen pelitalo Good Game Squadin toimintaa


Torstaina 4.5. avajaiset nuorille esports-harrastajille 

Esitellään tiloja ja toimintoja, myös saman katon alla toimivan nuorisotalon toiminnat auki. Pelailua ja kilpailuja. Pientä purtavaa. Ovet auki klo 17–21.

Perjantai 5.5. – sunnuntai 7.5. avajaislanit
Ilmaiset lanit perjantaista sunnuntaihin. Kilpailuja, tutustumista tiloihin ja mukavaa meininkiä. Järjestäjänä Ogeli Gamers.

Scoren viikko-ohjelma:
Ma: Vakituiset yhdistykset ja toimijat
Ti: Suljettu (Ogeli Gamers suunnittelee toimintoja ja huoltaa tiloja)
Ke: Good Game Squad -joukkueiden treenivuorot
To: Good Game Squad -avoimet esports-pelailut / CS:go (K-16), League of Legends, Overwatch ja vaihteleva esports-peli kiertää 4 viikon sykleissä, yhtenä iltana keskitytään aina yhteen peliin
Pe: Ogeli Gamers järjestää rennompaa avointa pelailua ja vaihtelevia teemoja ja turnauksia. Nämä Peliperjantait ovat Scoren ainut täysin avoin toiminta.
La: Varattu yhdistysten ja toimijoiden turnauksille ja tapahtumille
Su: Vakituiset yhdistykset ja toimijat

Good Game Squad (GGS)
Good Game Squad -toiminnassa on eri esports-pelien juniorijoukkueita, jotka saavat ammattimaista valmennusta, tukea ja treenitiloja harrastuksensa tukemiseksi. Mukana junioreita tukemassa on vapaaehtoisia valmentajia, nuorisotyön ammattilaisia ja esports-organisaatioita.
Uutuutena Scoressa GGS tarjoaa torstaisin avoimia esports-pelailuja, joissa keskitytään aina yhteen peliin kerrallaan ja kerätään Uudenmaan esports-harrastajat ja tilanteen salliessa pro-pelaajatkin saman katon alle treenaamaan, näyttämään taitonsa ja saamaan tukea sekä pelikavereita. Näissä illoissa paikalla myös GGS:n toimihenkilöitä ja valmentajia, jotka tietenkin ottavat mielellään lupaavat joukkueet siipiensä alle keskiviikko-iltoihin.

Ogeli Gamers
Ogeli Gamers on vapaaehtoisista peliharrastajista koostuva ryhmä, joka on ollut alusta asti suunnittelemassa Scorea. Tämä ryhmä tulee olemaan vastuussa tilojen ylläpidosta, osasta tilavarauksista, monista tapahtumista ja Peliperjantaiden järjestämisestä. Ryhmä kokoontuu aina tiistaisin huoltamaan tiloja ja suunnittelemaan tulevia tapahtumia ja toimintoja. Ryhmään otetaan avosylin vastaan uudet vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet peli- ja esports-harrastajat.
Peliperjantaihin saa tulla vapaasti kuka tahansa peliharrastaja pelaamaan mitä tahtoo. Paikalta löytyy varmasti peliseuraa melkein peliin kuin peliin. Illoissa kuitenkin on myös vapaaehtoista ohjattua pelaamista ja/tai turnauksia.

Click
Click on Scoren treenaamiseen, bootcamppaamiseen ja kokoontumiseen suunniteltu huone, joka on varattavissa ja käytettävissä 24/7. Huone on varusteltu kuudella pelitietokoneella, 144hz näytöillä ja pelituoleilla. Lisäksi tilasta löytyy sohvat hengailuun, videotykki streamien seuraamiseen tai laajan konsolivalikoiman hyväksikäyttämiseen ja vain tälle huoneelle varatut keittiö ja wc-tilat.
Click-varaukset: ogeligamers@gmail.com

Varauskalenteri: tinyurl.com/clickvaraukset

Site A ja B
Site A ja B, eli tuttavallisemmin saitit, ovat Scoren päätilat. Tilan saa jaettua joko keskeltä kahtia tai käyttää yhtenä isona tilana. Site A:lla on 17 kappaletta pelitietokoneita ja 144hz näyttöjä, kun taas Site B:n puolella vastaavia paketteja on 16 kappaletta. Molemmilta puolilta löytyy myös videotykki ja äänentoistojärjestelmä.
Tila on muina päivinä vakituisten toimintojen käytössä, mutta lauantait on pyhitetty turnauksille ja tapahtumille. Käytössä on siis 33 tietokonetta valmiina virtanappia painamalla. Ja kaikki tämä on ilmaista nuorten (alle 29v.) ryhmille ja helsinkiläisille yhdistyksille. Ja muillekin hyvin huokeaa.
Sunnuntaille ja maanantaille etsimme yhteisöjä/yhdistyksiä järjestämään viikottaista toimintaa tiloihin. Neuvottelut näiden toimijoiden kanssa on meneillään ja toukokuussa lyödään lukkoon syksyn 2017 ja kevään 2018 toimijat tiloissa.
Site A ja B tiedustelut ja varaukset: miika.pulkkinen@hel.fi, 040-8092017

Yhteystiedot:

Kylänvanhimmantie 25 H
(myös B ja C ovista löytää perille)
00640 Helsinki

Miika Pulkkinen
miika.pulkkinen@hel.fi
040 8092017

Scoren nettisivusto avataan osoitteessa: score.munstadi.fi