Japanin kruununprinssi Akishino vieraili Fallkullan kotieläintilalla

Fallkullan kotieläintilalle saatiin tänään ainutlaatuinen kunniavieras, kun Japanin kruununprinssi Akishino, 53, vieraili Fallkullan kotieläintilalla upeassa kesäsäässä. Kruununprinssi on eläinrakas ja perehtynyt eläintieteisiin, joten Fallkullan kotieläimet ja erityisesti maatiaiskanat kiinnostivat kovasti prinssiä.
Kruununprinssin vastaanottivat apulaispormestari Nasima Rasmyar sekä Fallkullan työnjohtaja Laura Paunonen ja nuoriso-ohjaaja Henna Risunen. Asiantuntijoina vierailun aikana toimivat tutkimusprofessorit Marketta Rinne ja Juha Kantanen sekä johtava tutkija Jaana Peippo Luonnonvarakeskuksesta. Helsingin kaupungin puolesta paikalla oli myös nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka.

Kruununprinssi Akishino Fallkullassa, kuva: Tero Lahti

Laura Paunonen esittelee Fallkullan toimintaa kruununprinssi Akishinolle, kuva: Tero Lahti

Japanin kruununprinssi Akishino Fallkullassa, kuva: Jonna Pennanen

Kruununprinssi Akishino osoittautui hyvin miellyttäväksi ja luonnonläheiseksi ihmiseksi. Prinssi astui vierailun aikana sisään kanojen aitaukseen ja viihtyi siellä pidemmän aikaa.
– Oli ihana kunnia tavata hänet, esitellä omaa elämäntyötäni ja tämä Helsingin kaupungin upea paikka, kuvaili Laura Paunonen Fallkullan vierailun jälkeen. Kruununprinssi Akishino oli kysellyt lisätietoja suomalaisista alkuperäisroduista ja erityisesti kanoista. Kokonaisuudessaan vierailusta jäi hyvin positiivinen vaikutelma:
– Sää suosi ja kiva, kun kaikki meni suunnitellusti. Meidän kannalta on hieno asia, että kruununprinssi selvästi nautti vierailusta ja oli kiinnostunut Fallkullasta, Laura Paunonen summasi. Kruununprinssi oli todennut, että on tärkeää, että kaupungissa on tällainen paikka, jossa nuoret pääsevät näkemään eläimiä.

Apulaispromestari Nasima Rasmyar ja Japanin kruununprinssi Akishino, kuva: Jonna Pennanen

Teksti: Jonna Pennanen, Helsingin kaupunki
Kuvat: Tero Lahti ja Jonna Pennanen, Helsingin kaupunki