Haku

Kulosaaren melumuurin maalausprojektin haku käynnistyy

Kulosaaren melumuuri maalataan yhteisötaiteena Helsinki-päivän kunniaksi. Maalaukset toteutetaan kesäkuun toisena viikonloppuna 10.–11.06.2017. Katutaiteilijoilla on nyt mahdollisuus hakea mukaan maalaamaan legendaarista melumuuria.

Haku on kaikille avoin. Taitelijavalinnoissa painotetaan paikallisuutta ja erityisesti Itä-Helsinkiä. Hakija voi olla yksittäinen henkilö, työpari tai isompi kollektiivi. Toiveena on, että taiteilijalla tai taiteilijoilla on jokin paikallinen side muuriin esimerkiksi asunto, opiskelupaikka tai työskentely alueella. Tai muuri liittyy oleellisesti maalarin tai maalareiden historiaan. Myöhemmin toteutettavan Malminkartanon juna-aseman maalausprojektin taitelijavalinnoissa tullaan painottamaan Länsi-Helsinkiä.

Valitsijaraati valitsee teokset ja katutaidetoimisto Supafly sijoittaa teokset muurille luonnosten perusteella. Jokainen sovittelee oman teoksensa viereisiin teoksiin yhtymäkohdissa. Tiukkoja rajoja ei tehdä, vaan tavoitteena on teosten soljuminen toisiinsa. Valintaraadin muodostavat Helsingin kaupungin edustus sekä yhteistyökumppanit Decoväri, Geezers ja Make Your Mark.

Melumuuri sijaitsee keskellä Itäväylää, joten sen luokse pääseminen vaatii erikoisjärjestelyjä. Siirtyminen alueelle ja sieltä pois tapahtuu ohjatusti työskentelyajan alussa ja lopussa.

Hakemusten tulee olla perillä Katutaidetoimisto Supaflylla 26.4.2017 mennessä joko paperisena tai sähköisenä.
Tarkemmat ohjeet hakuun: http://katutaidehelsinki.fi/projektit-ja-tapahtumat/kulosaari/osallistumisohjeet/

 

css.php