Nuorten Pride -viikko käynnistyi Hapessa

Suomen suurinta sateenkaaren kaikissa väreissä loistavaa kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtumaa, Helsinki Pridea, vietetään Helsingissä 24.–30.6.2019. Nuorten Pride -viikon järjestää Helsinki Pride -yhteisö ry. Nuorten Pride -viikko on virallinen osa Helsinki Priden ohjelmaa.

Tältä näytti Pride-viikon ensimmäinen päivä nuorten toimintakeskus Hapessa:

Pride-viikon ajan Nuorten Pride Housessa on joka päivä monenlaista toimintaa 13–25-vuotiaille. Tapahtumaviikon aikana 24.–28.6. Happi Pride on avoinna klo 13–16 ja 17–20. Ohjelmassa on tuolloin mm. yhteisötaideteoksia, kahootteja, retkiä ja hengailua. Lisäksi Happi Pridesta löytyy sateenkaareva vaihtopiste koko viikon, tuo omat aarteesi muiden iloksi ja tule tekemään löytöjä. Pimp My Pride Outfit-tapahtumassa pe 28.6. luvassa on mm. Pride-asujen ja asusteiden tuunausta sekä vinkkejä ja ideoita unohtumattomaan Pride-kulkueeseen. Lauantaina 29.6. osallistutaan Pride-kulkueeseen ja vietetään Pride päätösjuhlaa!

Nuorten sateenkaareva tila Happi Pride, Sörnäisten rantatie 31, 2 krs
Tutustu viikon ohjelman! Tapahtumakalenteri Helsinki Pride-yhteisön sivustolla.

Helsingin kaupunki järjestää Helsinki Pride 2019 -viikolla tapahtumia kulttuuritaloissa, museoissa ja nuorisotaloissa. Pride-viikkoa juhlistetaan myös liputuksin ja koristelemalla tapahtumapaikkoja sateenkaaren värein. Museoissa järjestetään mm. queer-aiheisia yleisöopastuksia, yhteislaulua sekä tutustutaan 1920-luvun Helsinkiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkökulmasta. Savoy Goes Pride – minifestivaaleilla esiintyy mm. Drag-diiva Pola Ivanka sekä Elsi Sloan & Band.

Hauskaa Pride viikkoa!

Tapahtumasta vastaa Helsinki Pride-yhteisö.

Kuvat: Jonna Pennanen, viestintä- ja markkinointipalvelut