Ruuti uudistuu – nyt on aika tulla mukaan!

Ruuti on uudistunut ja tuo muutoksia erityisesti RuutiExpoon ja ydinryhmän vaalien äänestyskäytäntöihin.  Tarkoituksena on, että nuoret saavat entistä parempia mahdollisuuksia vaikuttaa.

Ruudin vaikuttamisen syksy alkaa Ruudin ydinryhmän ehdokasasettelulla 25.9.–15.10. Ruudin ydinryhmään voivat asettua ehdolle kaikki 1.1.2000–31.12.2004 syntyneet 13–17-vuotiaat. Ehdokasinfot järjestetään ehdokkaiksi asettuneille 23.–26.10.

RuutiExpo 2.0 järjestetään torstaina 12.10. Helsingin kaupunginmuseon tiloissa. Tapahtuma painottuu aiempaa vahvemmin toiminnallisiin työpajoihin. RuutiExpo 2.0 auttaa nimeämään itselle tärkeitä vaikuttamiskohteita ja tarjoaa myös keinoja, joilla omaa asiaa voi edistää konkreettisesti.

Tapahtumassa opitaan mm. lobbaamaan Mikael Jungnerin johdolla, perehdytään mielenosoituksen saloihin ja otetaan vaikuttavia valokuvia. Radiojuontaja ja toimittaja Ina Mikkola antaa vinkkejä, miten mielipidettään voi ilmaista videon avulla. Lisäksi ydinryhmän ehdokkaaksi asettuvat nuoret voivat kuvauttaa itsensä omaa vaalijulistettaan varten.

RuutiBudjetin syksyssä työpajat pyörivät syys-lokakuun ajan ympäri Helsinkiä. RuutiBudjetti on osallistuvan budjetoinnin malli, jossa vapaa-ajan toiminnasta ja palveluista päätetään yhdessä nuorten kanssa. Kaikki nuoret voivat osallistua toimintaan omalla alueellaan nuorisotalojen kautta.

Ruudin ydinryhmän vaalit järjestetään kouluilla 16.–24.11. ja nuorisotaloilla 28.11.–1.12. Vaikuttamisen syksy huipentuu 7.12. RuutiGaalaan Valkoisessa Salissa, jossa vietetään vaalivalvojaisia, palkitaan ansioituneita nuoria ja nuorten vaikuttamista edistäneitä aikuisia, jaetaan mittava summa rahaa RuutiBudjetti-toimenpiteille sekä nautitaan musiikista ja muusta ohjelmasta.

Tsekka lisää Vaikuttamisen syksystä: ruutivaalit.munstadi.fi