Saumurit sauhusi Kanneltalon ompelulaneissa

Kanneltalolla järjestettiin maaliskuun ensimmäisenä perjantaina ompelulanit, jossa ompelukoneet ja saumurit surisivat Kanneltalon aulassa koko illan aina puoleenyöhön asti. Laneissa tehtiin vanhasta uutta, valmisteltiin kesken jääneet ompelutyöt, korjattiin, paikattiin, pienennettiin tai suurennettiin. Paikan päällä sai myös ompeluapua, vertaistukea ja parhaimmassa tapauksessa kipinän uuteen harrastukseen.

Tapahtuma oli nuorisoasiainkeskuksen Värkkäämön, kulttuurikeskuksen Kanneltalon ja Kannelmäen kirjaston yhteinen ponnistus. Idean varsinainen äiti on nuorisoasiankeskuksen Värkkäämön ohjaaja Arja Huotari, joka päässä idea ompelulaneista muhi pitkään.

Idea sai tuulta purjeisiin, kun Kanneltalon kulttuurituottaja Ia Pellinen innostui tapahtumasta ja lähti mukaan järjestelyihin. Mukaan saatiin vielä Kannelmäen kirjasto, joka auttoi tapahtumassa etsimään ohjeita ja ideoita ja lainaamaan aiheeseen liittyvää kirjallisuutta lainauskärrystä.

Suuren suosion ja kysynnän vuoksi seuraavat ompelulanit ovat jo suunnitteilla. Arja Huotarin mielestä ompelulanit sopivat melkein kaikille; ei tarvitse olla mestariompelija, mutta perustaidot ompelukoneen käytöstä on hyvä olla.

– Laneissa voi tehdä ihan melkein mitä vaan, mihin omat taidot riittävät. Tarjolla on muutamia helppoja malleja ja ohjaajat neuvovat, jos tulee jotain ongelmia koneiden ja laitteiden kanssa, Apua saa myös muilta osallistujilta.

Katso video Kanneltalon ompelulaneista.