Tyttöjen oma Girls’ Film! –elokuvatyöpaja saa jatkoa!

Tytöille suunnattu Girls’ Film! -elokuvatyöpaja järjestetään toisen kerran Helsingissä 4.-8. kesäkuuta 2018. Työpajassa opetellaan elokuvanteon perusteita ja tehdään ryhmissä omat lyhytelokuvat. Paja huipentuu viikon päätteeksi järjestettävään Girls’ Film! -ensi-iltaan! Työpajan opettajina toimii suomalaisia elokuva- ja televisioalan ammattilaisia.

Työpaja rohkaisee tyttöjä elokuvan pariin

Girls’ Film! –työpajan myötä halutaan rohkaista tyttöjä elokuvallisen ilmaisun pariin miesvaltaisella alalla. Työpajan perusajatuksena on luoda tytöille turvallinen ympäristö jossa jokainen voi olla oma itsensä, ja jokaisen luovuutta ja ideoita arvostetaan. Tämän ajatuksen toivotaan työpajan jälkeen välittyvän osallistujien kautta myös muihin tyttöihin ja mahdollisesti myös tulevaisuuden uravalintaan. Mitä enemmän naistekijöitä on käsikirjoittajina, ohjaajina tai jossain muussa roolissa kameran takana, sitä enemmän myös tarinankerronta saa naisnäkökulmaa.

Työpajaan voi ilmoittautua 13.5. mennessä

Nuorten toimintakeskus Hapessa järjestettävään työpajaan mahtuu mukaan 30 tytöksi itsensä mieltävää osallistujaa. Työpaja on suunnattu 13–17-vuotiaille. Haku työpajaan on käynnissä ja se päättyy sunnuntaina 13.5. Hakijoilta toivotaan 3-6 lauseen mittainen perustelu siitä, miksi haluaa mukaan työpajaan. Jos hakemuksia tulee enemmän kuin mukaan mahtuu, etusijalla ovat motivaationsa selkeästi ilmaisseet hakijat. Osallistujien huoltajilta pyydetään kirjallinen suostumus osallistumisesta pajan alkuun mennessä.

Osallistujat alkavat jo työpajan ensimmäisenä päivänä ideoimaan lyhytelokuvaideoitaan. Viikon aikana tytöt kuvaavat ja leikkaavat ideoidensa pohjalta käsikirjoittamansa lyhytelokuvat. Tämän projektin tueksi työpajassa perehdytään käsikirjoittamisen, kuvauksen ja leikkauksen perusteisiin ammattilaistutoreiden avustamana. Viikon aikana tavataan myös muita elokuva-alan toimijoita, jotka vierailevat pajassa kertomassa työstään.

Työpajan hinta on 40 euroa, joka sisältää opetuksen, kalustoperehdytyksen, lainakaluston käyttöoikeuden sekä päivittäisen lounaan ja välipalan. Päivittäinen ohjelma työpajassa ajoittuu klo 9-17 aikavälille. Lopullinen ohjelma aikatauluineen julkistetaan lähempänä tapahtumaa.

Ilmoittaudu mukaan Girls’ Film –työpajaan!