Kuinka monta maskia ehtii ommella sadassa tunnissa?

Syyskauden alussa Nuorisopalvelut päätti järjestää nuorisotaloilla maskipajoja vastauksena THL:n antamaan kasvomaskisuositukseen. Näillä pajoilla haluttiin tarjota mahdollisimman monelle nuorelle mahdollisuus liikkua Helsingissä turvallisesti, hygieniasuosituksia noudattaen.

Maskipajat ovat saaneet nuorten keskuudessa hyvän vastaanoton. Pajoissa on keskusteltu paljon maskien käytöstä ja huoltamisesta ja samalla muisteltu käsityötunneilla opittuja taitoja. Maskin ompeleminen on palautteen perusteella koettu helpoksi. Moni osallistuja on innostunut isosta kangasvalikoimasta ja mahdollisuudesta tehdä omaan tyyliin sopiva maski.

Alkusyksyn aikana maskipajoja on pidetty yli jo 20 eri puolilla Helsinkiä, mm. Vuosaaressa, Arabiassa, Lauttasaaressa, Pasilassa, Malmilla, Pikku-Huopalahdessa ja Kannelmäessä, Ruoholahdessa, Suvilahden Tiivistämössä ja Hertsissä Herttoniemessä. Yhteensä nuorten kanssa on ommeltu maskeja melkein 100:n tunnin ajan. Tuossa ajassa on ehditty ommella jo melkoinen määrä maskeja.

Maskipajojen järjestäminen nuorisotaloilla jatkuu edelleen. Pajat ovat osallistujille maksuttomia ja kaikki materiaalit sekä työvälineet tulevat nuorisotaloilta. Aikaisempaa osaamista ompelemisesta ei tarvitse olla.

Ajankohtaiset tiedot tulevista maskipajoista:
munstadi.fi 
harrastushaku.fi