NUORISOTILAT PYSYVÄT SULJETTUINA HELSINGISSÄ 31.3.2021 ASTI


Nuorisotilat, sisäliikuntapaikat, kulttuurikeskukset ja museot pysyvät suljettuina  Helsingissä 31.3.2021 saakka. Kirjastot palvelevat asiakkaita, mutta hyvin rajoitetusti.

Kaikki nuorisotiloissa, kulttuurikeskuksissa, kirjastoissa, museoissa ja liikuntapalveluissa järjestettävät tilaisuudet ja tapahtumat on peruttu rajoituskauden ajaksi. Peruutus koskee nuorisotilojen avointa toimintaa sekä kaikkia avoimia harrastuksia ja kerhoja, esityksiä ja tapahtumia ja muita yleisötilaisuuksia sekä sisällä että ulkona. 

Kirjastot palvelevat rajoitetusti; kirjojen ja muiden aineistojen nopea lainaus ja palautus itsepalveluautomaatilla on mahdollista. Kirjastossa asioidessa tulee käyttää kasvomaskia. 

Nuorisopalvelut keskittyvät erityisesti digitaaliseen- ja jalkautuvaan nuorisotyöhön sekä auttavat erityistä tukea tarvitsevia nuoria. Rajoituskauden aikana nuorisotyöntekijämme ovat tavoitettavissa mm. somessa ja puhelimitse, yhteystiedot löytyvät nuorisotalojen nettisivuilta. Ole rohkeasti yhteydessä ja seuraa somessa järjestettyä ohjelmaa!

Ulkoliikuntapaikat pysyvät auki

Monia harrastuksia voidaan toteuttaa etäyhteyksin, kuten keväälläkin tehtiin koronatilanteessa. Alle 20-vuotiaiden liikunta-, kulttuuri- ja nuorisoharrastustoiminta käynnistettiin 1. helmikuuta alkaen Helsingin kaupungin tiloissa rajatusti ja erityistä terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

Kaupungin ulkoliikuntapalvelut pysyvät auki. Ulkokentät ovat kaikkien käytössä lasten ja nuorten harrastustoimintaan jo varattujen vuorojen ulkopuolella. Ulkoliikuntapaikoilla (kuten tekonurmi- ja tekojääkentät) tulee huolehtia turvaväleistä. Paikalle saa tulla vain terveenä. Valvontaa sekä nuoriso-ohjaajien läsnäoloa ulkokentillä lisätään. Pukukopit ja kaikki muut huoltorakennukset paitsi WC:t pidetään suljettuina. Koululiikunta toteutetaan ulkona ja koulun tiloissa, ei muissa liikuntatiloissa.