Nuorisotilat pysyvät suljettuina Helsingissä 30.4.2021 asti

Nuorisotilat, sisäliikuntapaikat, kulttuurikeskukset ja museot pysyvät suljettuina Helsingissä 30.4.2021 saakka. Kirjastot ovat edelleen avoinna rajoitetuin palveluin.

Kaikki nuorisotiloissa, kulttuurikeskuksissa, kirjastoissa, museoissa ja liikuntapalveluissa järjestettävät tilaisuudet ja tapahtumat on peruttu rajoituskauden ajaksi. Vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastusryhmiä jatketaan, kuitenkin niin että kaikki harrasteryhmät toteutetaan terveysturvalllisesti ja ilman lähikontakteja. Uusia harrasteryhmiä ei perusteta.

Nuorisopalvelut keskittyvät erityisesti digitaaliseen- ja jalkautuvaan nuorisotyöhön, jonka lisäksi nuorisotyössä jatketaan yksilö- ja pienryhmätoimintaa erityistä tukea tarvitseville. Rajoituskauden aikana nuorisotyöntekijämme ovat tavoitettavissa muun muassa somessa ja puhelimitse, yhteystiedot löytyvät nuorisotalojen nettisivuilta. Ole rohkeasti yhteydessä ja seuraa somessa järjestettyä ohjelmaa.

Kirjastot edelleen avoinna rajoitetusti

Kirjastot ovat edelleen avoinna rajoitetuin palveluin. Rajoitetun palvelun aikana on kuitenkin mahdollista lainata ja palauttaa kirjoja ja muita aineistoja, noutaa varattuja aineistoja sekä asioida pikaisesti ja omatoimisesti asiakastietokoneilla välttämättömissä asioissa. Kirjastoissa asioidessa on käytettävä kasvomaskia ja huomioitava turvavälit henkilökunnan lisäksi myös muihin asiakkaisiin.

Ulkoliikuntapaikat pysyvät auki

Monia harrastuksia voidaan toteuttaa etäyhteyksin, kuten keväälläkin jo tehtiin koronatilanteen ja rajoitusten vallitessa.

Kaupungin ulkoliikuntapaikat pysyvät auki. Ulkokentät ovat kaikkien käytössä lasten ja nuorten harrastustoimintaan jo varattujen vuorojen ulkopuolella. Ulkoliikuntapaikoilla (kuten tekonurmi- ja tekojääkentät) tulee huolehtia turvaväleistä. Paikalle saa tulla vain terveenä. Valvontaa sekä nuoriso-ohjaajien läsnäoloa ulkokentillä lisätään. Pukukopit ja muut huoltorakennukset, paitsi wc-tilat, pidetään suljettuina. Koululiikunta toteutetaan ulkona ja koulun tiloissa, ei muissa liikuntatiloissa.