Nuorisotilat suljetaan Helsingissä 30.11.– 10.1.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoi perjantaina 27.11. uusista suosituksista ja rajoituksista korona-epidemian leviämisen hillitsemiseksi.  Nuorisotilat, sisäliikuntapaikat, kulttuurikeskukset ja museot suljetaan maanantaista 30.11. alkaen Helsingissä 10.1.2021 saakka. Kirjastot palvelevat tuona aikana, mutta hyvin rajoitetusti.

Kaikki nuorisotiloissa, kulttuurikeskuksissa, kirjastoissa, museoissa ja liikuntapalveluissa järjestettävät tilaisuudet ja tapahtumat on peruttu rajoituskauden ajaksi. Peruutus koskee nuorisotilojen avointa toimintaa sekä kaikkia harrastuksia ja kerhoja, esityksiä ja tapahtumia ja muita yleisötilaisuuksia sekä sisällä että ulkona. 

Kirjastot palvelevat rajoitetusti; kirjojen ja muiden aineistojen nopea lainaus ja palautus itsepalveluautomaatilla on mahdollista. Kirjastossa asioidessa tulee käyttää kasvomaskia. 

Nuorisopalvelut keskittyvät seuraavan kolmen viikon ajan erityisesti digitaaliseen- ja jalkautuvaan nuorisotyöhön sekä auttavat erityistä tukea tarvitsevia nuoria. Rajoituskauden aikana nuorisotyöntekijämme ovat tavoitettavissa mm. somessa ja puhelimitse, yhteystiedot löytyvät nuorisotalojen nettisivuilta. Ole rohkeasti yhteydessä ja seuraa somessa järjestettyä ohjelmaa!

Ulkoliikuntapaikat pysyvät auki

Kaikki sisätiloissa järjestetty harrastustoiminta, kuten taideopetus ja liikuntavuorot keskeytetään. Yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot perutaan myös ulkoalueilla. Alle 20-vuotiaiden liikunta- ja harrastustoiminta jatkuu kaupungin ulkokentillä jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Monia harrastuksia voidaan toteuttaa etäyhteyksin, kuten keväälläkin tehtiin koronatilanteessa.

Kaupungin ulkoliikuntapalvelut pysyvät auki. Ulkokentät ovat kaikkien käytössä lasten ja nuorten harrastustoimintaan jo varattujen vuorojen ulkopuolella. Ulkoliikuntapaikoilla (kuten tekonurmi- ja tekojääkentät) tulee huolehtia turvaväleistä. Paikalle saa tulla vain terveenä. Valvontaa sekä nuoriso-ohjaajien läsnäoloa ulkokentillä lisätään. Pukukopit ja kaikki muut huoltorakennukset paitsi WC:t pidetään suljettuina. Koululiikunta toteutetaan ulkona ja koulun tiloissa, ei muissa liikuntatiloissa.