Olisko aika ansaita? Hae kesätöihin!

Kesätyöläinen ja vaatetangot

Helsingin kaupunki tarjoaa nuorilleen monia mahdollisuuksia ja eri väyliä kesätöihin. Nyt kannattaa olla ensimmäisten joukossa ja aloittaa ansaitseminen – kesätöillä! Haku kesätöihin alkaa maanantaina 1.2.

Siisti kesä!

Helsinkirekry.fi -sivustolta löytyy kesätyöpaikkoja ja kesäsijaisuuksia. Hakuaika 1.2.–15.2.2021.

Kesäseteli

Kaikki Helsingin 9.-luokkalaiset saavat käyttöönsä 325 € arvoisen Kesäsetelin, jolla kesätyöpaikan saaminen voi helpottua. Kesäseteli on henkilökohtainen ja voimassa 1.6.–13.8.2021 välisenä aikana. Kesäsetelistä ja avoimista työpaikoista löydät lisää kesaseteli.fi -sivustolta.

Kesätöitä ja apua kesäaskareisiin!

Pohjoisen Puurtajat on Pohjois-Helsingin alueella toteutettava Kesätyö 2021 -hanke, joka kokoaa alueensa asukkaita ja yrittäjiä yhteen kesätyöntekijöiden kanssa. Lue lisää Pohjoisen Puurtajien Facebook-sivuilta.

Kesätyöpaikkoja löytyy myös useilta eri verkkosivuilta, lisäksi voit käyttää hakusanaa: tutustu työelämään ja tienaa. Muista tarkistaa myös aina ikäraja hakemaasi kesätyöhön. Kannattaa myös katsoa suoraan oman alueensa kesätyöpaikkamahdollisuuksia. Kaupat, myymälät ja kahvilat etsivät kesätyöntekijöitä usein omilla sivuillaan. Kesätyöpaikkaa hakiessasi tutustu myös neuvoja ja vinkkejä jakaviin sivustoihin, näin pääset helpommalla ja asiat eivät tunnu niin vaikeilta.

Tutustu työelämään ja tienaa – TTT -sivusto tarjoaakin kattavasti tietoa myös eri alojen työehtosopimuksista ja antaa valmiita CV- ja hakemus-pohjia käyttöösi.

Ohjaamon Kesätyö-paketti on myös oivallinen paikka löytää paljon kesätyö-asiaa kerralla. Ohjaamo järjestää myös kesätyö-infoja, joihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Katso seuraavien kesätyö-infojen ajat tästä.

Kesätyöpaikkoja on jo nyt haussa ja uusia kesätyöpaikkoja tulee vielä kevään aikana haettavaksesi. Seuraa siis kesätyöpaikkoja tarjoavia työpaikkasivustoja kuten duunitori.fi ja kesatyo.fi.

Vastuullinen kesäduuni

Tavoitteena on tarjota nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja sekä hyviä kesätyökokemuksia. Lue lisää kesaduuni.org ja Vastuullisen kesätyön periaatteet täältä.

Nuorten työaikaa ja nuoren tekemää työtä säädellään myös laissa, lue lisää tästä. jos kesätyöpaikalla on huolia tai jokin asia ihmetyttää, maksutonta neuvontaa kesätyöpaikan saaneille löytyy Kesäduunari-infosta.

Kesätyöpaikka on ensi askel työelämään!